Sari la conținut

Transmitere index Hidroelectrica – Perioada autocitire

  • de
index hidroelectrica

Transmiterea unui index la SPEEH Hidroelectrica SA este utila celor ce doresc sa plateasca o factura mai mica la energia electrica si care va reflecta un consum real nu unul estimat sau in baza conventiei de consum.

Care este modalitate de trimitere index autocitit la Hidroelectrica si care este perioada de transmitere index autocitit. Facem o sinteza asupra acestor aspecte intrucat transmiterea indexului este importanta pentru o factura mai mica.

Transmitere index autocitit Hidroelectrica

  1. Transmiterea unui index autocitit la Hidroelectrica se poate face doar in  perioada 22 respectiv 26 a lunii curente la numarul de telefon 0800 800 359 (APEL GRATUIT).
  2. Poti trimite indexul prin aplicatia iHidro 
  3. Desigur mai poti trimite indexul la Hidroelectrica direct din portalul clientilor pe pagina oficiala.

Daca alegi sa nu trimit indexul lunar trebuie sa stii ca, factura ta va reflecta un consum estimat sau un consum lunar realizat in baza conventiei de consum.

Perioada de transmitere index Hidroelectrica este intre zilele 22 si 26 ale lunii curente. Nu uitati sa trimiteti indexul in acest interval de timp prin metodele amintite mai sus.

Ce este conventia de consum?

Convenţia de consum încheiată de către furnizor cu clientul final este obligatorie, datele de consum înscrise în aceasta vor fi utilizate şi pentru facturarea  cantitatilor de energie electrica în cazul în care nu este citit/autocitit indexul Hidroelectrica cu echipamentului de măsurare.

Prin conventia de consum se factureaza consumul estimat pentru o adresa in baza contractului tau incheiat intre Hidroelectrica si beneficiar. Daca alegi sa trimiti un index autocitit conventia de consum se anuleaza iar consumul va fi cel specificat prin procesul de trimitere index la Hidroelectrica.

Nu stii cand sau cum sa transmiti indexul la Hidroelectrica? Pentru orice informatie despre serviciile Hidroelectrica apelati numarul de telefon 021 9834 sau 021 9861. 

Factura Hidroelectrica se genereaza in fiecare luna fiind primita de catre clientii Hidroelectrica in baza contractului individual fie pe email sau in format fizic prin posta. In anul 2023 unui clienti nu au primit factura aferenta lunilor din 2023 intrucat au incheiat un contract cu Hidroelectrica venind de la alti furnizori.

Baza de date a companie a fost in permanenta actualizata iar de aici probabil si intarzierea unor facturi aferente serviciului de furnizare energie electrica. Este bine totusi sa trimiti indexul autocitit lunar astfel incat sa eviti o surpriza neplacuta cand o sa vina factura de regularizare consum Hidroelectrica.

Cand declarati indexul la Hidroelectrica sau la oricare alt furnizor, trebuie sa comunicati exact indexul (numarul afisat de contor), fara ca sa calculati absolut NIMIC.

Facturile Hidroelectrica pot fi plătite într-un interval destul de larg, de 45 de zile în cazul clienților casnici, respectiv de 30 de zile în cazul consumatorilor non-casnici, perioade pentru care nu sunt percepute penalități.

Eșalonarea se solicită online, prin completarea unui formular tip, sau direct la sediile sucursalelor. Hidroelectrica ocupă a treia poziție în topul furnizorilor de energie electrică din țara noastră.

Cum poti sa platesti factura Hidroelectrica

Sunt mai multe modalitati pentru plata unor facturi Hidroelectrica dupa cum se poate exemplifica ceva mai jos insa retine transimiterea unui index la Hidroelectrica iti poate aduce o factura mai mica.

  1.  In Aplicația ONLINE a băncii, prin intermediul unui ȘABLON, în care trebuie sa completați datele de identificare a plății, menționate în factură;
  2.  La Automatele de plată;
  3.  Prin scanarea Codului de Bare, la partenerii care au această facilitate;
  4.  Prin DIRECT DEBIT.
  5. Prin aplicatia iHidro disponibila acum si online pentru dispozitivele mobile.

Si pe parcursul anului 2024 transmiterea unui index autocitit se face la fel ca si pana in prezent iar daca apar informatii noi le vom plublica in cadrul acestui articol sau in viitoarele articole.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *