Sari la conținut

Cum să transmiți indexul EON – Transmitere index

 • de
index eon - transmitere index Eon

Cum poti transmite un index EON pentru energie electrica si gaze naturale daca ai contract activ cu E.ON Romania compania ta de nergie electrica si gaze naturale.

Urmarim modul de transmitere index EON pentru gaze si curent electric astfel incat sa nu platim facturi de regularizare sau facturi estimate eronat. Plateste factura pentru un cosum real prin serviciul de trimitere index autocitit E.ON.

Transmitere index EON

Modalitatile de transmitere index sunt cele pe care le exemplificam mai jos daca vorbim de EON Romania:

 • Trimite un index direct din contul tău personal deschis în aplicatia E.ON Myline, secțiunea „Autocitire Transmitere index E.On”
 • Trimite index prin apel gratuit, nonstop la Ioana, asistentul tău virtual E.ON,  la 0800 800 366 sau 0800 800 900
 • Transmite un index E.ON prin SMS (mesaj text) la 3730 cu textul INDEX urmat de codul de încasare şi indexul autocitit* E.ON
 • accesând E.ON Chat, disponibil pe site-ul oficial eon.ro
 • accesând eon.ro/transmitere-index prin introducerea codului client** și a codului de încasare.

Daca alegi sa nu trimit indexul EON este posibil sa primesti facturi cu un consum estimat sauun consum bazat pe conventia de consum dintre client si furnizor. Deasemenea, contorul poate fi citit de către Operatorul de Distribuție, proces numit citire și efectuat obligatoriu la fiecare 3 luni. În urma acestei citiri, indexul este transmis către furnizor, iar acesta din urmă îl folosește pentru calculul facturii.

Citirea unui index E.ON

Contoarele de măsură sunt de mai multe tipuri, atât cele de energie electrică, cât și cele de gaze naturale. Recomandarile celor de la E.ON sunt cele afisate in paragrafele de mai jos:

 • La contoarele de energie electrică cu afișaj mecanic, citim indexul afișat înaintea virgulei, de regulă din cadranul negru. Ce e după virgulă în chenar roșu, se rotunjește în sus la valoarea unitară. Indexul citit trebuie să aibă între 4 și 8 cifre. La contoarele cu afișaj electronic monofazate se transmite indexul citit la adresa 1.8.0.
 • La contorul de gaze naturale, în general, se citesc doar primele 5 cifre, din afara chenarului roșu. Se citește de la stânga la dreapta, fără cifrele zero din față.

Contoare inteligente pot transmite indexul automat insa din pacate sunt destul de putine contuare instalate in locuintele consumatorilor la nivel national indiferent de furnizorul tau.

Grupul german E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a 16 ani. Companiile fanion ale grupului sunt Delgaz Grid şi E.ON Energie România, acestea desfăşurând activităţi de distribuţie, respectiv de furnizare a energiei şi a soluţiilor energetice pentru circa 3,4 milioane de clienţi.

În prezent, operăm o reţea de distribuţie a gazelor naturale în lungime de 23.300 km, respectiv o reţea de distribuţie a energiei electrice de 82.300 km.

Cand trimit indexul EON?

Găsești acest interval de transmitere index EON, pe prima pagină a facturii E.ON, în primul ecran al contului tău E.ON Myline și în secțiunea „Autocitire/Istoric index” a acestuia.

Dacă vrei să fii anunțat lună de lună când începe și se încheie perioada activă pe fiecare loc de consum:

 1. intră în contul tău pe portalul E.ON Myline sau aplicatie;
 2. accesează secțiunea „Contul meu” – „Setări mesaje”
 3. bifează cum și ce vrei să te notificăm prin e-mail și în inboxul contului, pe fiecare loc de consum.

Ai trimis un index gresit la E.ON?

In cazul in care indexul trimis de tine este eronat poti rectifica acest lucru rapid in perioada de transmitere index valabila pentru contractul tau.

Poți modifica un index trimis greșit doar până la finalul zilei următoare transmiterii, dacă următoarea zi este încă în intervalul activ.

În acest caz, poți relua pașii de transmitere a index-ului:

 • Ex: Ai trimis un index greșit astăzi la ora 14:00. Poți transmite indexul corect până mâine la ora 23:59.

Ce reprezinta conventia de consum la E.ON?

Daca nu poti trimite indexul lunar la E.ON poti stabili o conventie de consum care sa reflecte consumul estimat in baza unei analize lunare efectaute de tine.

Astfel conventia de consum E.ON inseamna:

 • Convenţia de consum reprezintă estimarea cantităţii de energie (electricitate/gaz) pe care o consumi lunar, în kWh/mc. Acestea trebuie stabilite în baza unui istoric și în funcție de nevoile tale, astfel încât să fie cat mai aproape de consumul tău lunar real.
 • Convenţia de consum este parte a contractului tău de furnizare și pe baza ei se emit facturile de estimare, atunci când nu se citește contorul de către Operatorul de Distribuție (OD) și nu transmiți indexul contorului prin autocitire.

In cazul in care ai nevoie de alte informatii utile despre indexul E.ON si modalitatea de transmitere index poti intra in legatura cu seviciul de relatii clienti – E.ON

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *